Persones que relacione amb la búsqueda de treball…

  1. SHERLOCK HOLMES. Com aquest personatge, heu de saber-ho absolutament tot del mercat laboral: tendències, sectors amb més contractació, sectors amb menys, empreses noves, les que més ocupació generen, etc. La informació és poder, i quant més informats esteu més segurs vos trobareu. Seguiu les pistes! Una bona forma d’estar ben informat és Twitter! Fes-te seguidor d’organismes relacionats amb l’ocupació, com nosaltres! @upvsie. També pots seguir @empleogob, @GVAservef, @EURESjob, @EuresSpain, @Yoriento, @5dias_empleo, @Empleo_ELPais, @proempleoing, @empleo_sepe, entre molts altres!

 

D’altra banda també pots seguir empreses privades, de seguida sabràs quan busquen personal.

 

  1. PEP GUARDIOLA. Com altres entrenadors heu d’evitar les autolimitacions i visualitzar l’èxit. Tenir una mentalitat positiva és molt important de cara a trobar feina. Heu de pensar “vaig a trobar treball, vaig a trobar treball, vaig a trobar treball, estic súper preparat”. Per exemple, la seguretat amb la que encarem una entrevista de treball es transmet a qui ens està avaluant amb un pes moltes vegades decisiu. Fa poc més de 60 anys, Roger Bannister, un estudiant de medicina d’Oxford, va aconseguir córrer una milla en menys de 4 minuts. Fins el moment ningú havia pogut fer-ho i es pensava que era impossible. Fins que Bannister ho aconseguí. Una vegada trencada la limitació sols van ser necessaris 47 dies perquè algú tornara a batre el récord. Les expectatives que tenim de les coses ens afecten.

 

  1. STEVE JOBS, ALBERT EINSTEIN, LEONARDO DA VINCI, GHANDI, CHARLES DARWIN, MICHAEL JACKSON, PLATÓN, BACH… Veritat que els coneixes a tots a pesar de ser morts? A l’igual que tots coneixem aquestos personatges i sabem el que vam fer, o a què es dedicaven, Tot el món ha de saber que estas buscant treball: el dependent de la tenda que hi ha baix de ta casa, els cambrers del pub on vas a xarrar en els teus amics, en l’empresa on treballa ton pare, en el col·le on portes els teus fills… Al voltant del 80% de les ofertes es cobreixen manera, i has de comunicar a molta gent la teua situació, que sàpiguen qui eres i què saps fer. No tingues vergonya, ni por de fer-te pesat o molestar una mica. Com diu Risto Mejide al seu llibre #Annoyomics “Quien quiera provocar algo de interés de una forma eficaz y barata, más le vale molestar a alguien”.

 

  1. Heu de moure’s molt bé en les xarxes socials i amb les noves tecnologies… si un xiquet de 3 anys sap utilitzar una tablet… tu també!! Trau partit de tot açò per buscar treball i saber posicionar-te i vendre’t! Fins i tot el Papa té conte de Twitter! Un col·lectiu que es mou molt bé en les xarxes socials són els astronautes, per exemple la italiana SAM CRISTOFORETTI (la dona que més temps ha estat a l’espai) @AstroSamantha, que compta amb més de mig milió de followers, té un compte molt actiu, una joia per a la comunicació de la ciència a la societat. O el més pròxim JOSÉ MIGUEL MULET @jmmulet, professor del Departament de Biotecnologia de la UPV. Aprofita’t de les xarxes!

 

5238574678_0212a52d50_o

 

  1. Per últim, tot açò no té sentit si no tens un objectiu clar. Saber cap a on caminar farà que tingues un menor nivell de frustració i aprofitaràs millor el temps: posa’t una meta i concentra tots els teus esforços en eixa direcció. Un bon exemple és EDURNE PASABAN @Edurne_Pasaban, alpinista basca, va ser la primera dona en la història en coronar els 14 cims de vuit mil metres, i no crec que el seu camí haja segut fàcil… però tenia el seu objectiu claríssim. A més a més és Enginyera Industrial!

 

Raquel Córcoles González, Tècnic d’Ocupació del Servei Integrat d’Ocupació de la Universitat Politècnica de València Campus d’Alcoi.