I WANT TO BE LIKE TYRION LANNISTER

Supose que molts de vosaltres sou seguidors de la sèrie de televisió Game of Thrones (Joc de Trons), creada per David Benioff y D.B.Weiss per al canal de televisió HBO i basada en la sèrie de novel·les  Cançó de Gel i de Foc, de l’autor estatunidenc  George R.R. Martin. La seua trama es centra en les lluites dinàstiques entre diverses famílies nobles per controlar el Tro de Ferro.

Doncs bé, Tyrion Lannister, és un dels personatges d’aquesta sèrie interpretat per l’actor Peter Dinklage, i tot siga dit, un dels meus favorits.

Tant si esteu buscant treball, com si esteu treballant ja, hi ha actituds i aptituds d’aquest personatge que poden ajudar-vos, coses que podríeu adaptar al vostre camí professional.  Comencem…

foto: l'actor Peter Dinklage (autor: Gage Skidmore)
foto: l’actor Peter Dinklage (autor: Gage Skidmore)

Tyrion és un BON COMUNICADOR i aquesta qualitat fa que sàpiga eixir airós de situacions complicades. Malgrat les seues limitacions aparents és capaç de vendre als seus adversaris els seus punts forts i fer-los veure que per arribar a les seues metes necessiten comptar amb ell.  En una entrevista de treball vos vindria molt bé pensar com Tyrion, utilitzar la vostra comunicació per poder vendre-vos i mostrar a la persona que vos ha de contractar en què podeu ajudar-los, i com podeu ser útils a l’empresa.

És un ESTRATEGA, pensa, pensa i repensa, no dona passos en fals. Té molt clars els seus objectius i quin camí ha de seguir per assolir-los. Vos sona allò de tindre l’objectiu clar quan busqueu treball? 😉

SENTIT DE L’HUMOR. Realment el sentit de l’humor és una afirmació de dignitat, és la nostra superioritat sobre el que ens passa. Tindre sentit de l’humor té molts avantatges, reduïu els nivells d’estrès, interactueu millor amb els vostres companys, fins i tot es duen millor les situacions difícils. Així que vos anime a que sigueu capaços, com Tyrion Lannister de fer servir el vostre sentit de l’humor i veure la part bona de les coses.

CONVERTEIX LES SEUES DEBILITATS EN OPORTUNITATS, i és què, malgrat no ser un gran guerrer, sap aprofitar molt bé les seues limitacions i debilitats, per convertir-les en oportunitats. Açò és un aspecte que les empreses i organitzacions valoren moltíssim. Hem de tindre clar qui som i fins a on podem arribar, i intentar superar-nos i ser lluitadors. Sempre podem aprendre coses, fins i tot en les pitjors situacions.

És un personatge CAMALEÒNIC, s’adapta contínuament a un entorn molt canviant. En una sèrie televisiva on hi ha molts conflictes, molts interessos, guerres, lluites de poder, no és fàcil canviar i saber adaptar-se a l’entorn. Les empreses on treballeu o treballareu, valoraran molt positivament que s’adapteu a aquest entorn tant canviant, els mercats, els clientes, els socis, els proveïdors, tot corre a una velocitat vertiginosa i vosaltres heu d’estar preparats per córrer a la mateixa velocitat.

TREBALL EN GRUP. Tyrion Lannister s’adapta a gent molt diferent, intenta buscar sinèrgies: combinant les seues limitacions i punts forts amb personatges que el complementen, obtindrà millors resultats que anant per lliure. Els resultats en conjunt són majors que per separat. Busca aliats i sap veure allò que en conjunt podran aconseguir. Per altra banda, té paciència, és assertiu, sap escoltar i és resolutiu davant conflictes personals, aspectes fonamentals en reunions futures o presents que podeu tindre.

Per acabar, si tinguéreu la vostra pròpia empresa, no el contractaríeu? JO SÍ!.

I WANT TO BE LIKE TYRION LANNISTER

Raquel Córcoles González

Tècnic d’Ocupació del Servei Integrat d’Ocupació del Campus d’Alcoi de la Universitat Politècnica de València.