Viatjar per a trobar treball?

Fa justament un mes vaig tindre l’oportunitat de viatjar a Berlín amb una Erasmus+ Training Mobility per poder visitar 2 universitats alemanyes:  la Technische Hochschule Wildau (Technical University of Applied Sciences),  i la Fachhochschule Brandenburg (University of Applied Sciences). Personalment va ser una experiència molt positiva, vaig poder conèixer els meus homòlegs allà i vaig poder comprovar que  feien el mateix treball que jo però de vegades, amb matisos diferents. Veure altres punts de vista sempre és una experiència enriquidora que es tradueix en noves idees que segurament acaben convertint-se en projectes.

Fa anys, quan estava estudiant també em van concedir una beca a Irlanda i vaig estar tot un estiu allà, i deprés a la carrera una Erasmus a Escòcia durant un semestre. Viatjar et dóna una perspectiva molt diferent de les coses, tant a nivell personal com a nivell professional  i volia compartir aquesta experiència amb vosaltres, per què considere que és ben positiva.

Fachhochschule Brandenburg
Fachhochschule Brandenburg
Technische Hochschule Wildau (Biblioteca)
Technische Hochschule Wildau (Biblioteca)
East Side Gallery (Mur de Berlín)
East Side Gallery (Mur de Berlín)

 

Per què pense que és important veure món per trobar faena? Per molts motius:

Obri la ment: Veure com és el món més enllà del quatre cantons on vius et fa tindre un visió més àmplia i, per tant, més recursos per trobar solucions als problemes.

Ens fa ser més creatius! El dia a dia, la rutina, fa que de vegades anem amb el pilot automàtic connectat. Trencar amb la rutina ens fa estar més atents davant les noves possibilitats.

Adquiriu competències molt valorades pels futurs ocupadors:

  • Es feu més resolutius, per exemple coses tant senzilles com agafar el metro i no saber ni com fer-ho, fa que poseu solucions als problemes més quotidians, s’espavileu molt ja que sols podeu solucionar el dia a dia vosaltres.
  • Qui agafa la motxilla per vore món demostra certa valentia, no és fàcil…
  • Perfeccioneu altres idiomes.
  • Demostreu molta flexibilitat, ja que segurament haureu de compartir pis, lloc de treball, menjador, etc… amb gent molt diferent a vosaltres, i això fa ser més comprensius. Vos ensenyarà a treballar millor en equip.

No sé si coneixeu a Rocío Guerrero (@rociogc86), extremenya de 28 anys, va estudiar Comunicació Audiovisual en Badajoz, i després Periodisme a Madrid. Treballa a Nova York, i és jefa de tot el contingut de Spotify per a Espanya, Llatinoamèrica, Itàlia i Portugal. En un article publicat per El Mundo el 19 de gener de 2015 diu el següent: “Siempre digo que, si no hubiera sido por todos los cambios de países en los que he vivido, quizá nunca hubiera conseguido este trabajo alucinante”. Va viatjar arreu del món, i va treballar en moltíssims llocs, fins i tot en alguns no qualificats. Així, que ahí teniu la seua experiència! Si desitgeu llegir l’entrevista sencera la podeu consultar ací:   

www.elmundo.es/enredados/2015/01/28/54c61c9a268e3e0f578b457b.html

En conclusió, si teniu l’oportunitat de viatjar, feu-ho! Al cap i a la fi, és una inversió en el vostre futur, de segur tornareu amb un altre xip!

 

Raquel Córcoles Gonzàlez (@empleoEPSA)

Tècnic Ocupació Campus Alcoi Universitat Politècnica de València