TREBALL EN EQUIP A TRAVÉS D’UN ESCAPE WEB

Per a tots aquells estudiants que no estigueu familiaritzats amb l’àmbit dels recursos humans en les empreses, heu de saber que moltes vegades en les seleccions a través de dinàmiques de grup, us valoraran pels ROLS que exerciu. Llavors és un avantatge que els conegueu!

Fa un parell de setmanes els Campus d’Alcoi i Gandia de la Universitat Politècnica de València van organitzar un Escape Web, dins de les activitats del Match Empleo 2021. Un Escape Web és un Escape Room, però totalment on-line, una dinàmica molt divertida, on tots els alumnes que van jugar estaven sent observats per empreses que volien captar talent. Es tractava de resoldre un cas fictici en 60 minuts a través del joc.

I us preguntareu… però això, per a què serveix?

Doncs el joc va servir perquè tots els participants treballaren en equip, una de les competències més cercades per les empreses. Es tractava d’un joc en el qual els participants dividits per equips, havien de dissenyar estratègies per a resoldre les pistes, gestionar el temps, prioritzar tasques, comunicar-se, coordinar-se, etc… i tot a través d’un entorn virtual.

Les habilitats que es requerien per a resoldre el joc, eren l’atenció al detall, el vostre pensament lògic, la visió espacial, la comprensió lectora, el raonament matemàtic i mecànic, la capacitat que teniu de concentració, la vostra memòria, etc…

Però… què van veure les empreses assistents que actuaven com a observadores?

Les empreses quan us veuen treballar en equip, i sobretot quan us veuen jugar (perquè esteu més relaxats), es fixen en els rols que cadascun de vosaltres exerciu dins d’aqueix equip: qui és el líder, qui és creatiu, qui és col·laborador, qui és el que finalitza el treball, qui és inquiet, qui investiga, qui és el pràctic, el passiu, entre molts altres.

Va ser una experiència nova, molt divertida, i si hem de jutjar pels comentaris dels jugadors, una activitat on s’ho van passar molt bé, i una activitat de fet, on s’han formalitzat alguns convenis de pràctiques.

Aprofite per a animar-vos a participar en totes aquelles activitats que duu a terme el SIO i que poden obrir-vos moltes portes, tant per a trobar unes pràctiques, com un treball.

Ànims!!

Raquel Córcoles

Tècnic d’Ocupació del Campus d’Alcoi de la UPV